3 övningar för att korrigera relationer med familj och vänner

Familjelivet lider inte mindre av vårt kontrollerande beteende än arbetsrelationer. Varför det kan vara svårt för nära och kära att kommunicera med oss ​​om vi försöker kontrollera allt? Och hur man kan minska stress och korrigera relationer med familj och vänner?

Relationer med barnet

Den kontrollerande föräldern vill veta allt om barnet, vill att han ska vara transparent för honom i hans handlingar, känslor, känslor. Vad är hans medvetslösa mål? Håll barnet helt för sig själv och flyga ur honom vad som uppfyller förälderns behov och förväntningar.

En av orsakerna är panikens rädsla för separation och den existentiella tomheten bredvid den. Den andra är oförmågan att representera barnet som en oberoende person och inte som en fortsättning på sig själv.

Föräldern uttrycker denna fantasi med hjälp av kall kraft eller känslomässig extroversion, invaderar eller omgivande överskott av vård, tar till affektiv utpressning och förnekar skillnaderna mellan generationer, förvandlar sig till Gud eller dotter.

resultat

Barnet som behandlas så kan inte komma i kontakt med sina önskningar. Att ge nöje, stöd, vara ett "bra föremål" för föräldrar – villkoret för hans mentala överlevnad.

Alltid på vakt – ”agerar jag som det borde?", Sätter han all sin energi i undertrycket av aggressiva impulser. Som ett resultat, i kommunikation med sina kamrater, tar han ofta en position av antingen överdriven återhållsamhet eller auktoritärism.

Övning: Granska ditt förflutna

The Controling Parent är ett tidigare barn som har vuxit i fången av affektiva relationer baserat på sammanslagningar och invasion.

Om vi ​​betraktar din barndom genom detta prisma, för att studera din personliga berättelse igen – oberoende eller med hjälp av en psykoterapeut – kommer detta att bidra till att minska den interna stressen, som orsakas av undertryckt aggression och hitta ett mer lämpligt avstånd i relationer med din barn.

Specifikt innebär detta att respektera dess territorium – kroppsligt, emotionellt och rumsligt – beroende på dess ålder och personliga egenskaper.

Relationer med en partner

Att vända sig till en annan som barn – att förutse och tillfredsställa alla sina önskningar och behov, avundsjuk – blockerar vägen till alla ingripanden från tredje parter, verklig eller symbolisk – eller avskrivande en partner, visar en affektiv kallhet, kontrollören omedvetet försöker minska det fysiska , känslomässiga och symboliska avstånd och symboliska avstånd och symboliska avstånd andra.

Han hoppas återigen överleva den första sammanslagningen eller, omvänt, kompensera för underlägsenheten i de första förbindelserna där föräldrauppmärksamheten saknade. I början av ett kärleksförhållande är det inte lätt att dra en linje mellan uttrycket av kärlekspassion och önskan att kontrollera.

Både passioner och kontroll är lika inneboende https://www.depression-survival.com/min-man-sa-tio-r-senare-att-jag-var-en-logg-i/ i önskan om sammanslagning, svartsjuka, gränsar till besatthet av tankar och känslor. Endast över tiden är kontroll av beteendemodeller tydligare framkommande. Då är två alternativ möjliga.

resultat

Antingen fungerar paret enligt det ”dominerande -underordnade” schemat och båda är nöjda av skäl som är förknippade med den personliga historien för alla – situationen är densamma med fusionssystemet – eller dynamiken i relationer bestäms av en av partnerna, styrenheten och den andra lider av det. Konflikter uppstår om och om igen, och flygning visar sig ofta vara den enda frälsningen av den som genomgår dålig behandling.

Övning: För att uppnå mer självständighet

Kontrollpartnern lever och inser inte hans behov och önskningar. Hans energi är i tjänst för illusionen: "Om jag försvagar anslutningen, kommer de att sluta mig". Men det är just att ta hand om våra grundläggande känslomässiga och affektiva behov, vi kan skapa en närhetsförhållande.

Utveckla dina egna intressen, ta hand om din kropp, börja psykoterapi – allt detta är sätt att återställa en skakad känsla av intern säkerhet och en trasig bild av dig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *